Toepassing

Zorvec Enicade® is vanwege haar sterk systemische werking bij uitstek geschikt voor toepassing in de snelle loofgroeifase. Hier komen de eigenschappen van Zorvec Enicade® het beste tot hun recht.

  • Het middel is opwaarts systemisch. Tijdens de loofgroeifase kunt u nog goed onderin het gewas komen, zodat deze opwaarts systemische werking optimaal tot zijn recht komt.
  • In deze fase komt er veel nieuw blad bij, dat door de systemische werking goed wordt beschermd. Zorvec Enicade® heeft in de Euroblight tabel de hoogste score voor bescherming van nieuwe groei (Euroblight is een onafhankelijk Europees netwerk van wetenschappers die zich bezig houden met Phytophthora. Blight is de Engelse naam voor Phytophthora).
  • De loofgroeifase is een gevaarlijke periode in de aardappelteelt. Door het vele nieuwe blad wat er in deze fase bij komt, is de kans op Phytophthora groot. Een goede reden om op dit moment het sterkste preventieve middel in te zetten: Zorvec Enicade®.
  • Een groter risico dan Blad-phytophthora is Stengel-phytophthora. Dit is namelijk lastiger terug te dringen en er gaat meer blad door verloren. Toepassing van Zorvec Enicade® in de snelle loofgroeifase is dan aan te raden, omdat de stengels op dat moment nog goed te raken zijn. Zorvec Enicade® is door Euroblight aangewezen als de sterkste bescherming tegen Stengel-phytophthora.

Schematisch ziet dat er als volgt uit:


We adviseren eerst 1 á 2 bespuiting met een standaardmiddel totdat het gewas aan de snelle loofgroeifase begint. Vervolgens drie bespuitingen met een verlengd spuitinterval met Zorvec Enicade® i.c.m. een partnerproduct. Daarna schakelt u weer over naar een standaardmiddel.

 

Zorvec Enicade® is een product voor professionals. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Voor verdere productinformatie met inbegrip van gevaarzinnen en symbolen, raadpleeg www.fytoweb.be.