Zorvec

Zorvec

Fungicide

Zorvec® is met de nieuwe technologie, lage hoeveelheid actieve stof en het gunstige milieuprofiel een revolutionair product om uw aardappelen te beschermen tegen Phytophthora infestans.

Meest effectieve middel tegen Phytophthora infestans

Zorvec® met als werkzame stof oxathiapiprolin heeft een volledig nieuwe werkingswijze. Het middel zorgt ervoor dat de schimmel geen celwanden op kan bouwen. Zorvec® is daardoor met afstand het meest effectieve middel dat er op dit moment is tegen Phytophthora infestans. Zorvec® beschermt niet enkel het behandelde gewas, maar ook nieuw ontwikkeld blad. Het middel is binnen 20 minuten regenvast en geeft 3 tot 4 dagen langer bescherming.

Beschikbaarheid Zorvec

Zorvec® moet altijd gecombineerd worden met een ander phytophthoramiddel/werkzame stof. Dit in verband met goed resistentie management. Er is zowel een combiverpakking Zorvec® Enicade beschikbaar als een kant-en-klare mix Zorvec Endavia®.

Zorvec wordt toegepast vanaf de derde behandeling in de snelle loofgroeifase.

Combi-verpakking Zorvec® Enicade

Kant-en-klaar Zorvec Endavia®

Zorvec Endavia®

Zorvec Endavia® is het eerste kant-en-klare product op basis van Zorvec.

Zorvec; een high tech oplossing in het begin van de groei

Zorvec behoort tot een nieuwe chemische familie

Deze molecule inhibeert een eiwit dat tussenkomt in de vorming van het celmembraan (inhibitie OSBP- FRAC 49).

Zorvec heeft een nieuwe werkwijze en bestrijdt alle Phytophthorastammen

Ook de meest agressieve (stammen EU-36 en EU-37).

Zorvec is een translaminair en systemisch fungicide

Beschermt de nieuwe bladeren uitstekend.

Zorvec is makkelijk in gebruik

Zeer snel regenvast (20 minuten na toepassing).

Zorvec wordt gekenmerkt door een lange nawerking

De lange nawerking zorgt ervoor dat het interval tussen 2 behandelingen kan worden verlengd: klassiek interval + “3-4 dagen” (interval steeds infuctie van de ziektedruk).

Zorvec is een “unisite” fungicide

IMG-Brochure_Zorvec_2022-EU-BE-V1

Langdurige en superieure bescherming tegen Phytophthora

De eigenschappen van Zorvec®

Meer zekerheid in wisselvallige periodes

Regenvast

Zorvec wordt zeer snel opgenomen in de waslaag van de plant. Na 20 minuten is het middel regenvast. Zorvec is daarmee het snelst regenvaste Phytophthora-middel. Dit biedt meer flexibiliteit en zekerheid wanneer aardappelen behandeld worden in wisselvallige periodes.

Nieuwe blad is beter beschermd

Nieuwe groei

Zorvec onderscheidt zich van de bestaande Phytophthora-middelen doordat het sterk opwaarts systemisch is. Het middel wordt daardoor beter door de plant getransporteerd. Het voordeel hiervan is dat het nieuwe blad veel beter beschermd is. Zelfs bladeren, die bij de bespuiting nog maar voor 20% ontwikkeld zijn, worden goed beschermd. Tevens geeft Zorvec een betere herverdeling door het blad.

Langer spuitinterval

Langere bescherming

Met Zorvec kan een 3-4 dagen langer spuitinterval worden aangehouden dan u gewend bent, omdat door de systemische werking het nieuwe blad beter beschermd wordt. Zorvec is een nieuwe werkzame stof die anders werkt en effectiever is dan de bestaande producten. 

Meer weten over Zorvec

Phytophthora

Dé technische referentie op Phytophthora

Euroblight is een groep van wetenschappelijke experten die fungiciden technisch beoordeeld. Zorvec Enicade en Zorvec Endavia tonen een excellente werking op zowel blad- als stengelphytophthora en beschermen daarnaast ook de nieuwe bladeren. 

Meer weten
Zorvec Proef Roeselare Onbehandeld

Proefesultaten in Belgie 2021

Efficiëntie van 3 toepassingen Zorvec in blok vergeleken met 4 behandelingen van de referentieproducten in blok, toegepast in de snelle loofgroeifase. (Proef Inagro, Roeselare. Ras : Fontane).

Lees meer
Zorvec behandeling

Postionering in de snelle loofgroeifase

De snelle loofgroeifase is de meest kritieke fase voor bladphytophthora. Dankzij de herverdeling in de plant en de sterke opwaarste systemiciteit, beschermt Zorvec alle nieuw gevormde bladeren. bekijk ons aanbevolen schema,

Lees meer
Curzate Partner Phytophthora_infestans

Meer weten over Phytophthora ?

Phytophthora.net